ISPARTA TANITIM GÜNLERİ GÜNDEME OTURDU

drive.google.com/file/d/0BxzVqZu6VTteNGFwYlg1LW03cFU/edit?usp=sharing

KÖŞE YAZILARI

ISPARTA İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT

Isparta için en büyük hayalim şehrin tanıtımı için bir vakıf kurulması idi. Bu düşüncemi bugüne kadar birçok vali ile paylaştım. Umarım mevcut valimiz yeni dönemde bu hayalimin gerçekleşmesi için ciddi adımlar atar.

Kanal 32 ekranlarında haftada bir gün yayınlanan ‘hakan yamanla hayatın içinden’ proğram-

ında konuklarıma ‘Isparta hangi alanda marka şehri olmalıdır’ şeklindeki sorumla adeta bir mini anket ve mini bir kampanya başlatmış oldum. Isparta Sanayi, Eğitim, Tarım, Sağlık ve Turizm alanında mevcut değerleri ile hangi alanda marka olabiliri tartışmaya açtım.

Herkesin kendisine göre hangi alanda marka şehri olması adına bir gerekçesi mutlaka vardır. Bunu bütün kamuoyunun bilgisine ve ilgisine sunduğumuz zaman ortaya çıkacak sonuç ve mevcut veriler şehrin geleceğine ışık tutacaktır.

Isparta markasını belirledikten sonra şehrin dinamiklerini o yönde harekete geçirip, gerekli alt yapıyı hızlandırmalı, yatırımlarımızı bu alanda yoğunlaştırmamız gerekiyor.

Ispartanın hangi alanda marka şehri olmalı sorusunun cevabı ve bunla ilgili düşüncelerimi birbaşka zaman daha ayrıntılı yorumlayacağımı belirterek;

Biz esas konumuza, şehrin tanıtımı için atılması gereken adımlara dönelim.

Ispartamızda Turizm derneği  olduğunu biliyorum. Bu derneğimizin Eli ve kolları güçlendirilmeli, daha fazla imkan sağlanmalı…. Yada yazımın başında belirttiğim gibi Isparta tanıtım vakfı, yada başka isimler altında daha güçlü oluşumlarla Ispartanın tanıtımı yapılmalı.

Peki bir şehrin tanıtımı nasıl yapılmalı, yada nasıl yapılabilir sorusunun cevabına gelecek olursak!.. İnanın bu sorunun cevabını bulmak ve bu konudaki görüşlerimizi belirtmek içinde kendimize kocaman bir sayfa açmamız gerekiyor. Bunu elbette ileriki günlerde daha tedaylı olarak yorumlama imkanımız olur….

Biz yine esas konumuza gelelim ve yazımın başlığında da belirttiğim gibi Isparta için büyük bir fırsatın önümüzde durduğunu ve bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiği konusundaki fikrimi belirterek detaylara girmek istiyorum.

12-15 Haziran 2014 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezinde Isparta tanıtım günleri etkinliği yapılacak.

Öncelikle bu fikri ortaya koyan ve fikri benimseyerek hayata geçirilmesi noktasında şehrin dinamiklerini  ateşleyenleri ve yine bu etkinliğe sahip çıkarak her konuda desteklerini esirgemeyenleri kutlayarak teşekkür etmek istiyorum.

‘Güllerin ve Göllerin şehri Isparta’ başlığı ile hazırlanan tanıtım kitapçığının üçüncü sayfasında görüşlerini ortaya koyan ve bu işin fikir babası olarak öne çıkan Ankaradaki Isparta ili kalkındırma derneğinin değerli Başkanı İsmail Özdemir ve arkadaşlarını böylesine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları, taşın altına ellerini koydukları için özellikle teşekkür etmek ve tebrik etmek gerektiğini ifade etmek istiyorum.

Yine bu etkinliğin tüm organizasyonunu üstlenen AFK anadolu fuarcılık şirketinin sahibi, genç arkadaşımız Erkan Şahin ve birlikte çalıştıkları tüm ekip arkadaşlarını yürekten kutluyorum.

Geçtiğimiz yıllarda yine Ankarada Burdurlular günü yapıldığında bizim neyimiz eksik gibi serzenişlerde bulunmuş, komşumuz Burdurun bu etkinliğini gıpte ile takip etmiştik. Ne yalan söyleyeyim adeta kıskanmıştık.

Yine geçtiğimiz yıl İstanbul feshanede Konyalılar gününde stant açan Ş.karaağaç belediyesinin stantını gezerken feshanede Konya rüzgarının etkisi ile yine içimizdeki Isparta sevdasının burukluluğunu hissetmiş, biz neden böyle etkinlikler yapamıyoruz demekten kendimizi alıkoyamamıştık!…

Şimdi hayallerimizin gerçeğe dönüştüğü, ayağımıza kadar gelen bu fırsatı şehrin menfaatlerine değerlendirebileceğimiz tanıtım günlerine ben Ispartalıyım diyen,  Isparta sevdalısıyım,  Isparta milliyetçiyisiyim diyen, ben Ispartadan kazandığımı Ispartanın tanıtımı için harcayacağım diyen herkese ama herkese büyük görevler düşüyor.

12-15 Haziran tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür merkezindeki Isparta tanıtım günlerinde mutlaka yerimizi alalım ve herkesi bu etkinliğe katılmaya davet edelim.

Günde 250 bin kişinin ziyaret ettiği bu etkinlikte Ispartayı A’dan Z’ye her alanda en iyi şekilde tanıtacağımızı ve bu tanıtım sonrasında geri dönüşümün olacağına yürekten inanıyorum,

Tanıtım günlerine katılanlar hem ürünlerinin tanıtımı ve satışını yapacaklar hemde yeni iş bağlantıları ile ayağına kadar gelen fırsatı değerlendirmiş olacaklar.

Isparta için bir büyük şans daha ayağımıza kadar geldi. Her yıl Ankara Büyükşehir belediyesinin yapmış olduğu Ankara Alışveriş günleride Ispartanın standının olduğu Atatürk Kültür merkezinin bulunduğu caddede yapılacak olması ve ünlü sanatçıların vereceği konserlerle yüzbinlerce Ankaralının bu etkinlikle birlikte Isparta tanıtım günlerininede katılacağını  gözardı etmeyelim.

Isparta tanıtım günlerinde yer almak isteyen firma ve kuruluşlar için, yine Isparta tanıtım günleri etkinliği ile ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyenler için

www.ispartagunleri.com ve

www.ispartaderneği.com

internet adreslerinin yeterli olduğunu düşünüyorum. Saygılarımla….

Bu fırsat kaçmaz!

12-15 Haziran tarihleri arasında, Ankara Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak olan ‘Isparta tanıtım günleri’ etkinliğine yoğun il-ginin olduğu ve stand yerlerinin tükenmek üzere olduğu açıklandı

Isparta ili kalkındırma derneği Başkanı İsmail Özdemir’in önderliğinde 12-15 Haziran 2014 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan Isparta Günlerinin  çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Hafta sonu Ispartaya gelerek bir dizi görüşmeler yapan dernek başkanı Özdemir, gazetemizi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özdemir tüm ilçe Belediye ve Kaymakamlıklarının katılacağı etkinliğe, Isparta Belediyesi, Isparta Valiliği,  SDÜ, BAKA, BORSA ve ITSO’nun da katkı sağladığını söyledi.

Etkinliğin Ankara ayağında Isparta Milletvekillerinin tamamının sahip çıktığını ve Isparta tanıtım günlerinin adına yakışır bir şekilde gerçekleşmesi için herkesin üzerine düşen görevi fazlası ile yerine getirme gayreti içerisinde olduğunu belirterek emeği geçen ve desteklerini esirgemeyen tüm kurum, kuruluş ve şahıslara teşekkür ettiklerini söyledi.Özdemir, Isparta tanıtım günlerine başta Ankara olmak üzere Türkiyenin, hatta ülke dışından ve en önemliside ıspartadan tüm hemşehrilerini beklediklerini dile getirdi.

Öte yandan Isparta ili kalkındırma derneğinin tanıtım günleri etkinliğinin tüm organizasyonunu üstlenen  ve çözüm ortağı olarak tanıtım etkinliğinin amacına ve hedefine ulaşması için vargücü ile çalışan AFK anadolu fuarcılık şirketinin sahibi, genç arkadaşımız Erkan Şahin’de Isparta’ya ve Ispartalılara güvendiklerini belirterek tanıtım günlerinin şehrin tanıtımı için  hedefe ulaşılacağını, ayrıca tanıtım günlerinde stand açarak yöresel ürünlerinin tanıtımı ve satışını gerçekleştirecek olanlarında yüzde yüz verim alacaklarını söyledi. Şahin aynı tarihlerde Ankara Büyükşehir Belediyesinin geleneksel alışveriş festivalininde yapılacak olması Isparta tanıtım etkinliğine ziyaretçi sayısını dahada artıracağını belirterek konuşmasını şöyle tamamladı. “Isparta tanıtım günlerinin yapılacağı Atatürk kültür merkezinin bulunduğu cadde ünlü sanatçıların sahne alacağı konserlere evsahipliği yapacak, bu nedenle binlerce Ankaralı konser izlemek için bu alana geldiğinde Isparta tanıtım günlerinin stantlarınıda görme ve gezme imkanı bulacak, her iki etkinliğin aynı tarihlere rastgelmesi Isparta için büyük bir şans ve fırsat diye düşünüyoruz.” dedi.

Öte yandan Isparta tanıtım günlerinin yapılacağı Atatürk kültür merkezinde stand açmak isteyenlerin ellerini çabuk tutmaları gerektiğini belirten organizatör AFK fuarcılık çok sınırlı sayıda yerlerinin kaldığını belirtti.

Bu arada Isparta tanıtım günleri etkinliğine katılacak olan firma ve kuruluşlar şu isimlerden oluşuyor.

Attachment-1 6. sf 2.sf Haber 2. sayfa

Kategoriler: ANASAYFA, Manşet