TURİZM

a1[1]Isparta,doğal, kültürel, tarihi güzellik ve zenginlikler diyarıdır. İlin tarihi geçmişi ve birçok medeniyete ev sahipliği yapması ile ayrı birgüzellik katmaktadır. Zengin bir flora ve faunaya sahiptir. Eğirdir Gölü herhangi bir tahribata uğramamış ve kirlenmemiştir.
92[1]Türkiye’nin 4. büyük tatlı su gölü olan bu yer göl-dağ turizmi açısından oldukça önemlidir. Göl ve çevresinde yamaç paraşütçülüğü, rüzgar sörfü, kamp-karavan turizmi, kuş gözlemciliği, dağ yürüyüşü, canyoning, orienting yapılmaktadır. Isparta’da mağara turizmi de önemli dallardan birisidir. Merkez ilçe, Eğirdir ve Yalvaç inanç turizmi bakımından bölgeye büyük katkı sağlamaktadır. İl çevresinde 2 adet milli park, 2 adet tabiat parkı, 2 adet tabiatı koruma alanı, 1 adet orman içi dinlenme yeri, 3 adet yaban hayatı koruma sahası ve 18 adet tabiat anıtı bulunmaktadır ve bunlar turizme büyük katkıda bulunmaktadır. Kızıldağ milli parkı, Kovada gölü milli parkı, gölcük tabiat parkı, yazılı kanyon tabiat parkı, Bayboğan ormaniçi mesireliği, Kasnak meşesi tabiat koruma alanı, Barla sedir tabiat anıtı, Söğüt yaylası ulu ardıç tabiat anıtı, Çatalçam Tabiat anıtı bunlardan bazılarıdır. Ayazmana mesireliği, Milas mesireliği, Kirazlıdere mesireliği, Yeşilada, Can ada, Altınkum plajı diğer turizm alanlarıdır.

52[1]

 

Doğal güzellikler, parklar ve tarihi geçmişinden dolayı çok çeşitli turizm alanı mevcuttur Isparta çevresinde. Bunlar inanç turizmi, eko turizm, yayla turizmi, kamp-karavan turizmi, safari, av turizmi, göl turizmi, dağ turizmi, mağara turizmi, kayak turizmi, kültür turizmi bunlardan başlıcalarıdır. Turizm faaliyetlerine verilen önem arttıkça buradan sağlanan gelir de her geçen sene giderek artmaktadır.

Yukarı