Isparta Tanıtım Günleri Başladı

tanitimgunleriacilis.phpIsparta İli Kalkındırma Derneği öncülüğünde Ankara’da ilk kez düzenlenen Isparta Tanıtım Günleri, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,  Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katıldığı açılış töreni ile başladı.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Isparta Tanıtım Günleri’nin açılış törenine bakanlar dışında bakan yardımcıları, müsteşarlar, milletvekilleri, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay ve Sayıştay üyeleri, bürokratlar ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

Açılışa katılamayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve bakanlar da telgraf gönderdi.

Açılış konuşmasını yapan Isparta İli Kalkındırma Derneği Başkanı İsmail Özdemir, “Önce hayal ettik. Fikirlerimizi valimizle paylaştık. Onun desteğiyle proje çalışması sonucunda ilimizin değerlerini sizlere sergileme imkanı bulacağız. Burada farkındalık yaratıp, Isparta’nın değerlerini sunacağız. Isparta’nın marka değeri güldür. Gül de sevgi demektir. Isparta’nın gülünü biz en sevdiklerimize veririz. Isparta’mızın gülü başta olmak üzere tüm değerlerimizi tanıtmak istedik. Isparta’nın gül yüzlü insanlarıyla, Ankara’nın güler yüzlü insanlarını buluşturalım istedik” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, Isparta’yı en iyi şekilde tanıtmak istediklerini belirterek,  “Isparta güzel şehirdir, tüm Ankaralıları Isparta’ya davet ediyorum” diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yaptığı konuşmada, Isparta’nın kültür anlamında en zengin şehirlerden biri olduğunu söyledi. Zeybekci, “Isparta’nın çok güzel zenginlikleri de vardır. Bunlardan bir tanesi de bir zamanlar oraya gelmiş olan zatlar da Isparta için önemlidir. Bir zamanlar Said’i Nursi’yi de misafir etmiş ve gönlünü hoş tutmuştur. Bir çok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Bizim Isparta’dan beklediğimiz bu medeniyetlere ev sahipliği yapmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Isparta Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu tarafından Isparta yöresine ait halk oyunları gösterisi sunuldu.

Daha sonra, Atatürk’e benzerliği ile tanınan ve Ispartalı olan Nejdet Bardak sahne alarak, Atatürk’ün Isparta’ya yaptığı son ziyaretteki konuşmasını okudu. Sarı Zeybek’in hikayesini de anlatan Bardak, bakanlara Zeybek oynadı. Zeybek’in gösterisi büyük beğeni kazandı.

Gösterinin ardından Isparta günlerinin açılışı yapıldı. 5 bakan ve beraberindeki heyet Isparta’nın yöresel ürünlerinin tanıtıldığı stantları gezerek kültürel lezzetlerin tadına baktı.

100_0248 100_0256 100_0274

nejdetbardak zeybek