Türkmenler Yardımlarınızı Bekliyor

turkmen-2Değerli Hemşehrilerimiz,

Malumunuz, Irak ve Suriye’deki savaş tüm şiddetiyle devam etmektedir. Bu savaştan en çok etkilenen gruplardan biri de Türkmen kardeşlerimizdir.

Son saldırılardan sonra Irak’tan Ankara’ya yaklaşık 1050 Türkmen ailenin sığındığı bilgisi alınmıştır.

Dünyanın sessiz kaldığı bu savaşta devletimiz ülkemize sığınanlara yardım etmektedir, ancak ihtiyaçların çeşitliliği ve sürekliliği nedeniyle halkımızın da desteğine ihtiyaç duyulduğu görülmektedir.

Böyle bir ortamda, Isparta İli Kalkındırma Derneği olarak hemşehrilerimizden gelecek yardımları Türkmen ailelere direkt olarak ulaştırmak için bir çalışma başlatmış bulunmaktayız.

Derneğimizin bu organizasyondaki rolü, yardım yapacaklar ile ihtiyaç sahipleri arasında aracılık yapmak ve yardımların ulaşmasını organize etmektir. Bu nedenle yardımlar herhangi bir yerde biriktirilmeyecek, Türkmen ailelere direkt olarak ulaştırılacaktır.

Yaptığımız ön çalışma sonucunda bir ailenin kullanabileceği, kullanılmış veya kullanılmamış her türlü yaşam malzemesine (giysi, ayakkabı, yatak-yorgan-battaniye, perde, oturma grubu, halı-kilim, beyaz eşya, ısıtıcı, çocuk oyuncağı, mutfak aletleri vb.) ihtiyaç olduğu görülmüştür.

Yardımların ihtiyaca göre dağıtılabilmesi için, bağışta bulunmak isteyen hemşehrilerimizin bize önceden 05356128143 numaralı telefondan bilgi vermeleri büyük önem arz etmektedir.

Gerekli ilgiyi bekler, saygılarımızı sunarız.

İsmail ÖZDEMİR
Isparta İli Kalkındırma Derneği Başkanı